Dopravné ihrisko u nás v MŠ

26.05.2014 09:18

Pondelkové predpoludnie bolo pre našich škôlkarov odlišné od tých ostatných. Na základe iniciatívy jedného z rodičov Kamila Mišoviča sa mali možnosť deti všetkých skupín zoznámiť s dopravnými značkami vyskúšať si jazdu podľa nich na kolobežkách, bicyklíkoch a elektrických autíčkach. Prenosné dopravné ihrisko projektu Bezpečné mesto počas predpoludnia využilo asi 70 detí, ktoré pôjdu na prázdniny aspoň čiastočne poučené o rôznych dopravných situáciách bežne sa vyskytujúcich aj na cestách v obci.

Ako povedal Kamil Mišovič, inak policajt Obvodného oddelenia PZ v Šoporni, pri práci sa stretá s veľa prípadmi zlého ovládania dopravných predpisov a nevhodného správania sa na ceste. Na základe skúseností z práce prevenciu od útleho detstva považuje za mimoriadne dôležitú a mimo pracovnej doby deťom v škôlke rád pomohol.

Pri organizácii akcie nechýbali ďalší rodičia, ktorých detičky materskú školu navštevujú. Táto akcia u nás v materskej škole určite nebola posledná.

Viac si môžete pozrieť tu - https://www.seredonline.sk/clanky/deti-ms-v-pate-sa-ucili-dopravnu-vychovu-na-mobilnom-dopravnom-ihrisku/


TOPlist